BLOM Opleidingen

Bij BLOM was er behoorlijk wat handmatig werk nodig om een idee te krijgen van de verwachte omzet voor de komende maanden, het aantal registraties en de dekkingsgraad per vestiging.

De uitdaging

Bij BLOM liep het al lekker, maar ze wilden meer. Zo was er bijvoorbeeld behoorlijk wat handmatig werk nodig om een idee te krijgen van de verwachte omzet voor de komende maanden, het aantal registraties en de dekkingsgraad per vestiging. Ook wilden ze dit soort informatie breder beschikbaar maken binnen de organisatie, zodat er meer verbinding en verantwoordelijkheidsgevoel kon ontstaan. Een tool waarmee iedereen binnen BLOM een idee had van het reilen en zeilen van het bedrijf. Mooie doelstelling, daar gingen we graag mee aan de slag.


De oplossing

Hoe gaan we de data binnen BLOM het meest optimaal ophalen, transformeren en opslaan? Met die vraag is BlueTree begonnen. Het ERP-pakket, die de processen automatiseert, bleek de juiste informatie niet te kunnen leveren. Geen probleem: wat er niet is, bouwen we zelf. Dat hebben we dan ook gedaan. De informatie, die te groot en te versnipperd was om er rechtstreeks een dashboard van te maken, hebben we ondergebracht in een zogenaamde datawarehouse. Een slimme manier om alle cijfers daarna wel naar een mooi dashboard te laden. Opgelost!


De winst

Voor alle belangrijke info hebben we een bijpassend dashboard gemaakt. Deze draaien nu op tv-schermen bij BLOM. Iedereen ziet real-time wat de omzet per vestiging is, hoeveel registraties er zijn en wat de vulgraad is. En die data wordt ook gelijk vergeleken met bijvoorbeeld die week, maand of het jaar daarvoor. Zo weet iedereen binnen BLOM precies waar ze staan en kunnen ze hun cursussen nog slimmer inrichten.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Wil jij ook inzichtelijke dashboards, inzicht in je resultaten en geautomatiseerde processen?

Lex denkt graag met je mee!
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico