Inzicht in jouw organisatie

Hoe staat jouw organisatie ervoor? Is er voldoende inzicht om slimme (datagedreven) besluiten te maken? Of ontbreekt een integraal of juist gedetailleerd inzicht?

Stap voor stap naar een sterkere organisatie. En de eerste stap is altijd inzicht. Voor (digitaal) transformerende organisaties is het belangrijk om te begrijpen waar ze staan, waar ze naartoe willen en met elkaar discussies kunnen voeren op basis van kloppende gegevens.

Waarom is inzicht cruciaal?

Verbetering en verandering begint bij inzicht. Weten wat je als organisatie staat, wat er allemaal in jouw organisatie gebeurd en wat de kritieke processen zijn. Inzicht is niet zomaar het koppelen of ophalen van informatie die ergens aanwezig is. Om te kunnen sturen op data, is het nodig aan enkele voorwaarden te voldoen: is de data valide, betrouwbaar en is er vertrouwen dat de informatie kloppend is? Dan begint stap 2: weergeven.

Hoe pakken we dit aan?

Bij de weergave kun je denken aan een BI oplossing zoals Tableau, Qlik of Power BI. Dit zijn applicaties die voldoende mogelijkheid bieden om op zoek te gaan naar antwoorden. Of liever door, door op voorhand goed na te denken wat je precies wilt zien en dit zelf bouwt of laat bouwen.

Een tweede optie is het weergeven in een dashboard. Een dashboard is in staat dezelfde informatie weer te geven als een BI oplossing, echter is er weinig mogelijkheid tot interactie. Denk hierbij aan Klipfolio en Google Data Studio.

Nog niet uitgedaagd? Bekijk dan onze andere challenges!

Ook datakrachtig ondernemen?

Kom gerust langs voor een (sterk) kopje koffie. Veel uitdagingen zijn gemakkelijk op te lossen met slimme processen. We bespreken het graag met je!

Neem contact op met Niek
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico