Koppelingen

De meeste organisaties hebben hun informatie vaak verspreid over tientallen applicaties, tot ergernis van velen. De informatie tussen de verschillende applicaties kun je samen brengen middels een koppeling. Dit kan jouw organisatie verder helpen. Zo kun je tijdswinst behalen, worden er geen fouten meer gemaakt in het overzetten van data tussen systemen én kan er geen enkele verwarring meer ontstaan over welke informatie kloppend is. Kortom, een drieledig voordeel! Op deze pagina vind je een overzicht van de koppelingen waar wij onder andere mee kunnen helpen en wat deze te bieden hebben.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Niek!

De voordelen van een koppeling

1. Inzicht en overzicht
Het digitaal beheren en uitwisselen van informatie geeft je ook opties om meer met je data te doen. Filteren, sorteren, archiveren, zoeken, combineren, splitsen, importeren, exporteren... alles kan met een muisklik.

2. Papierloos werken
Veel papierwerk kan zorgen voor veel chaos op kantoor. Met een koppeling ben je daarvan af. Geen rondslingerende papieren meer. Of archiefkasten doorspeuren. Bovendien ga je duurzamer te werk.

3. Fouten voorkomen
Veel handmatige taken, zoals het overzetten van informatie, zijn taken die erg foutgevoelig zijn. Je voorkomt deze menselijke fouten wanneer gegevens via een koppeling automatisch worden uitgewisseld. En natuurlijk maakt een systeem ook wel eens een foutje, maar dat is gemakkelijk op te lezen met nieuwe technieken.

4. Tijd en kosten besparen
Het grootste voordeel is de tijdsbesparing. Met een software koppeling worden namelijk gegevens tussen systemen automatisch uitgewisseld. Dit scheelt tijd bij werknemers die dit anders handmatig hadden moeten invullen. En natuurlijk: wanneer je tijd bespaart, bespaar je ook geld.

5. Directe gegevens uitwisseling
Met een softwarekoppeling kun je direct gegevens uitwisselen. Dit is anders wanneer je handmatig gegevens verwerkt. Met directe informatie-uitwisseling versnel je zowel je interne processen als je dienstverlening. Ook voor Yalp hebben wij een koppeling gelegd tussen het ERP- en CRM. Verbeterde processen maken het mogelijk om te kunnen groeien. Yalp weet nu dat de informatie in beide systemen gevuld en kloppend zijn.

Betaalmethode koppelingen

Met een koppeling tussen jouw betaalmethode en jouw organisatie, kun je gemakkelijk betalingen verwerken en ontvangen. Deze koppelingen kunnen werken met verschillende betaalmogelijkheden, zoals creditcard, iDEAL en PayPal. Bekende voorbeelden hierbij zijn het gebruik bij webshops om klanten eenvoudig te laten betalen op ieder gewenst moment. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker de mogelijkheid om online te betalen voor dienstverleningen, denk bijvoorbeeld aan een factuur van een zorgverlener. Ook dit kan worden gerealiseerd door een koppeling met een betaalmethode.

Het voordeel van koppelingen met betaalmethoden is dat het betalingsproces efficiënter wordt en er minder kans is op fouten bij het verwerken van betalingen. Ook kan jouw klant eenvoudiger betalen, wat de klanttevredenheid indirect kan verhogen. Bij BlueTree kunnen we koppelen met bekende betaalproviders zoals Mollie, Aygen, Pay.nl en Buckaroo. Andere betaalprovider waar je data uit wilt halen? Neem ook dan contact op!

Boekhoudpakket koppelingen door BlueTree
Boekhoudpakket koppelingen door BlueTree

Boekhoudpakket koppelingen

Koppelen met een boekhoudpakket kan de financiële administratie van je organisatie een stuk makkelijker én sneller maken. Doordat de koppeling gegevens automatisch importeert en verwerkt, bespaar je tijd en wordt dit proces bovenal minder foutgevoelig. Hierdoor heb je altijd real-time inzicht in jouw financiën en kun je sneller beslissingen nemen. Een selectie van de boekhoudpakketten waarmee wij een koppeling kunnen realiseren zijn het AFAS boekhoudpakket en Exact Online.

Branche-specifieke koppelingen

Voor bepaalde branches zijn er specifieke koppelingen beschikbaar die speciaal zijn afgestemd op de werkzaamheden in die specifieke branche. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling tussen een elektronisch patiëntendossier en een (externe) zorgverlener, of een koppeling tussen een ERP software voor een bepaalde branche en een eigen database. Een voorbeeld van zo’n koppeling is de ERP software van MKG, een speciaal pakket voor de metaalindustrie. De voordelen van dit type koppelingen zijn dat ze specifiek gericht zijn op de werkzaamheden van jouw branche en daardoor efficiënter kunnen werken dan wanneer er voor een ‘standaard’ oplossing wordt gekozen. Natuurlijk is elke koppeling van dit type nieuw, maar daarom ook des te krachtiger als deze vakkundig wordt gerealiseerd. Dus maak je gebruik van een maatwerkpakket, ook dan kunnen wij een koppeling voor jou realiseren met andere applicaties die je gebruikt!

Branche-specifieke koppelingen door BlueTree
CRM koppelingen door BlueTree

CRM koppelingen

Het koppelen van een CRM-systeem met andere systemen in jouw organisatie kan je helpen bij het beheren van jouw klantrelaties. Deze koppelingen synchroniseren automatisch de meest recente gegevens tussen verschillende systemen, zodat je altijd beschikt over up-to-date informatie van jouw klanten. Laat ons een koppeling realiseren voor bekende CRM systemen als Teamleader, Salesforce, Zendesk, Pipedrive, SuperOffice of een ander CRM-systeem wat je gebruikt. Hierdoor kun je snel aan de slag met efficiënter werken.

E-mail koppelingen

Grote kans dat je voor jouw bedrijf een e-mail tool in gebruik hebt genomen. Het liefst wil je dan natuurlijk ook dat deze in verbinding staat met de andere aspecten van jouw organisatie, zoals bijvoorbeeld het CRM systeem. Een e-mail koppeling kan je hierbij helpen door de gegevens tussen deze twee systemen real-time te synchroniseren. Hierdoor kun je in jouw CRM systeem werken, maar ondertussen ook alle mogelijkheden van e-mail automation benutten. Bij BlueTree zijn we al aan de slag geweest voor koppelingen met bekende e-mail tools als ActiveCampaign, Copernica, Hubspot, Sharpspring, Deployteq en Campaign Monitor. Op zoek naar een koppeling met één van deze tools, of heb je zelf een andere e-mail tool? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!

E-mail koppelingen door BlueTree
ERP koppelingen door BlueTree

ERP koppelingen

Koppelingen tussen een ERP-systeem en andere systemen in jouw organisatie kan helpen bij het efficiënt beheren van de bedrijfsprocessen die spelen in jouw organisatie. Deze koppelingen kunnen gegevens automatisch synchroniseren tussen verschillende systemen, zoals financiën, productie, planning en transport, voorraadbeheer, verkoop, aankoop en meer. Door goede ERP koppelingen zul je vaak tijd besparen doordat je slechts nog maar op één plek gegevens hoeft bij te houden en dus geen dubbel werk meer hoeft te doen. Daarnaast verlaagt het ook de foutgevoeligheid, gezien de koppeling natuurlijk volgens de geconfigureerde regels en condities blijft werken. Een populaire toepassing is bijvoorbeeld het koppelen van een ERP-systeem aan een webshop. Zelf hebben wij bij BlueTree onder andere ervaring met het koppelen met de ERP pakketten van AFAS, Simplicate en SAP Business One.

Marketing koppelingen

Een koppeling tussen jouw marketingtools en andere systemen in jouw organisatie kan je helpen bij het efficiënt uitvoeren van jouw marketingactiviteiten en marketingcampagnes. Denk bijvoorbeeld aan het geautomatiseerd adverteren op verschillende platformen onder behoud van real-time data uit jouw organisatie. Hierdoor stuur je niet langer alleen op data binnen marketingplatformen als Google en Meta, maar zet je ook jouw eigen data in om de prestaties verder te verbeteren. Hierdoor kun je meer resultaat behalen uit jouw marketinginspanningen. Een aantal van de marketingtools waarmee we koppelingen kunnen realiseren zijn onder andere die van Google (Google Analytics, Google Ads), Meta (Facebook Ads, Instagram, WhatsApp), LinkedIn en Microsoft/Bing Ads. Ook kunnen we je helpen met koppelingen realiseren in populaire tools als Zapier, Integromat en Tray.

Marketing koppelingen door BlueTree
Projectmanagement koppelingen door BlueTree

Projectmanagement koppelingen

Efficiënter en/of overzichtelijker werken is natuurlijk ook te behalen door te werken met een projectmanagement-tool. Nadeel van dit soort systemen is echter dat deze informatie vaak achterblijft in dit systeem, en je hierdoor alleen het benodigde overzicht in dat systeem behoudt. Een koppeling tussen jouw favoriete projectmanagement-systeem en de andere systemen in jouw organisatie kan je helpen bij het efficiënt plannen, organiseren en uitvoeren van projecten. Deze koppelingen kunnen bijvoorbeeld gegevens automatisch synchroniseren tussen een projectmanagement-tool en een financiële administratie tool, waardoor je real-time inzicht hebt in de kosten van het project. Hierdoor kunt je beter de voortgang van het project bijhouden en weloverwogen beslissingen nemen. Ook kun je de voortgang van projecten visualiseren waardoor je weer sneller een georganiseerd overzicht hebt. Een aantal projectmanagement-tools waarmee wij een koppeling kunnen realiseren zijn Clickup, Monday.com, Asana, Trello en Pipedrive. Interesse in zo’n koppeling, of heb je zelf een andere projectmanagement tool waar je meer uit wilt halen? Neem dan contact met ons op!

Webshop koppelingen

Het aantal webshops stijgt de laatste jaren enorm. Zo steeg het aantal van 46.430 in 2019 naar 82.175 in het laatste kwartaal van 2022 volgens het CBS. Een koppeling tussen jouw webshop en andere systemen in jouw organisatie kan je nog verder helpen groeien doordat zij je in staat stellen jouw webshop nog efficiënter te beheren. Deze koppelingen kunnen bijvoorbeeld gegevens van jouw webshop automatisch synchroniseren met een voorraadbeheer systeem, waardoor jouw klanten altijd up-to-date zijn van de beschikbaarheid van jouw producten. Ook kun je de data uit jouw webshop met betrekking tot bijvoorbeeld verkopen, retouren en terugbetalingen koppelen met jouw boekhouding en/of ERP pakket. Een aantal van de webshops waar wij koppelingen voor kunnen realiseren zijn Magento, Wordpress/Woocommerce, Shopify, Shopware, Bigcommerce, Lightspeed, Spryker, CCV Shop en Kerridge K8.

Webshop koppelingen door BlueTree

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Kom gerust langs voor een (sterk) kopje koffie. Dan bespreken we samen jullie uitdagingen en bekijken we hoe we jullie hier bij kunnen helpen!

Neem contact op met Jens

Een greep uit onze klanten

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico