Platformen

Ben je op zoek naar een maatwerk platform om werkzaamheden op uit te voeren? Dan ben je bij BlueTree aan het juiste adres! Met een platform of portaal krijg je een online omgeving waar de gebruikers 24/7 op kunnen inloggen. Dit kan worden gebruikt voor vele uiteenlopende toepassingen zoals self-service, klanten, inkoop, een intra- of extranet, werken bij/solliciteren of een kennisplatform. Het platform biedt hierbij gepersonaliseerde informatie uit verscheidene bronnen die beschikbaar worden gesteld aan de eindgebruikers. Op deze pagina vind je meer informatie wat een platform jou te bieden heeft, en wat voor platformen wij zoal bij kunnen helpen.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Niek!

Wat is het verschil tussen een platform en een portaal?

De termen platform en portaal zie je online nog wel eens door elkaar worden gebruikt. Wat is nou eigenlijk het verschil hier tussen? Bij BlueTree spreken wij vaak over een portaal wanneer het maar voor één partij wordt gebruikt, bijvoorbeeld binnen een bedrijf. Wordt het echter door meerdere partijen gebruikt, bijvoorbeeld door medewerkers van een bedrijf maar ook door klanten van dit bedrijf dan spreken wij vaak van een platform.

Self-service platformen

Een self-service platform is een online omgeving waar gebruikers op een eenvoudige manier toegang kunnen krijgen tot informatie en zelf bepaalde taken kunnen uitvoeren zonder dat zij hulp nodig hebben van een medewerker. Middels een online platform kunnen zij hierdoor gegevens wijzigen, verversen en inzien. Natuurlijk is het ook mogelijk om aan te passen wie welke gegevens kan inzien. Het doel van het self-service platform is om de efficiëntie en klanttevredenheid te verhogen. Gebruikers kunnen hierdoor snel en op een zelfstandige manier geholpen worden.

Self-service portal door BlueTree

Klantenportaal

Een klantenportaal is een webportaal dat specifiek ontwikkeld is voor klanten van een organisatie. Hierdoor kunnen zij eenvoudig inloggen in het portaal en informatie opvragen over bijvoorbeeld hun bestellingen, facturen, het volgen van hun serviceverzoek, of een andere activiteit die van belang is voor de bedrijfsvoering. Het is een efficiënte manier om klanten snel te helpen en hen op de hoogte te houden van hun verzoeken. Het is dus een soort van self-service platform, met als onderscheid dat het in dit geval alleen gebruikt wordt voor de klanten.

Een mooi voorbeeld van een klantenportaal wat door BlueTree is ontwikkeld is beschreven in de case over Undutchables, een bedrijf actief in de recruitmentbranche. Hier melden wekelijks zich honderden werkzoekenden zich aan en is het aan recruiters de taak om de geschikte kandidaat te vinden. Door middel van ons ontwikkelde ‘candidate portal’ werd het voor de kandidaten zelf ook mogelijk om hun gegevens te wijzigen en in te zien. Hierdoor was de informatie van Undutchables in Salesforce hierna altijd up-to-date en werd de recruiter dus nog sneller gevoed met de juiste informatie, op het juiste moment en op de juiste plek.

Portal met SAP koppeling

Een portal met een SAP koppeling zorgt ervoor dat gebruikers direct toegang krijgen tot de informatie die in het SAP systeem is opgeslagen, zonder dat zij daar direct de rechten toe hoeven te hebben. Vaak wordt de impact van een platform met SAP koppeling nog wel eens onderschat. Al jouw informatie op één plek aan te passen zorgt voor een enorme tijdswinst, en minder foutgevoeligheid bij het aanpassen van diezelfde informatie. Of het nu gaat om informatie doorschieten naar een webshop, een ERP systeem, informatie veilig delen met klanten, medewerkers of relaties, het kan allemaal met een portal met SAP koppeling. En dat ook nog eens 24/7, dat is nog eens effectief werken.

Dealer portal door BlueTree

Dealer portal

Een dealer portal is een webplatform dat specifiek ontwikkeld is voor dealers van een bepaald product of merk. Hierdoor kunnen zij op een eenvoudige manier inloggen en informatie opvragen over bijvoorbeeld de voorraad, prijzen, of het plaatsen van bestellingen. Ook is een dealerportaal aanpasbaar te maken aan de individuele afspraken die worden gemaakt met de dealer in kwestie. Dit zorgt ervoor dat hij/zij altijd de juiste informatie te zien krijgt, bijvoorbeeld afgesproken prijzen, eventuele staffelkortingen en meer. Hiermee wordt het nog makkelijker om jouw belangrijkste klanten te voorzien van goede service en een snelle afhandeling.

Intranet en extranet

Een intranet is een privénetwerk dat kan worden ingezet als intern informatiepunt voor een organisatie. Het is alleen toegankelijk voor medewerkers binnen diezelfde organisatie. Een extranet daarentegen is een gedeeltelijk privénetwerk, dat naast de medewerkers van de organisatie ook toegankelijk is voor externe partijen, zoals klanten of zakenpartners. Dit extranet kan gebruikt worden voor het uitwisselen van informatie die zowel interne als externe partijen aangaat, denk aan informatie over de status van bepaalde projecten. Zowel door het gebruiken van een intra- als extranet zorg je voor een verhoogde efficiëntie en verbeterde samenwerking gezien er één centraal punt voor informatievoorziening ontstaat.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Kom gerust langs voor een (sterk) kopje koffie. Dan bespreken we samen jullie uitdagingen en bekijken we hoe we jullie hier bij kunnen helpen!

Neem contact op met Niek

Een greep uit onze klanten

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico