Unieke problemen vragen om unieke oplossingen. Een maatwerk platform kan daarbij helpen!
De term ‘platform’ is heel bekend, maar wat wordt er precies mee bedoeld? En waarom heb je er één of meerdere nodig? Een platform is veelal een webapplicatie die een oplossing biedt voor een specifiek probleem. Het is om die reden bijna altijd een maatwerktraject. Je kunt hierbij denken aan het bundelen van informatie voor een specifieke groep, een manier om informatie in te voeren of het samenwerken met partners. Dit biedt unieke mogelijkheden voor iedere organisatie. Hieronder drie concrete voorbeelden.
Organisaties in de werving- & selectie, uitzend- en de recruitmentmarkt zijn beschikken over grote databases met kandidaatgegevens. De informatie staat opgeslagen in een CRM systeem, waarbij de data na het invoeren iedere dag verouderd. Je wilt de kandidaat uiteraard geen volledige toegang geven tot jouw CRM, maar dat zij hun gegevens zelf kunnen bijwerken zou wel heel wenselijk zijn. En daar komt het platform in beeld!
Een kandidaat platform biedt de mogelijkheid om persoonsgegevens en aanvullende voorkeuren bij te werken. De organisatie heeft hierdoor een actuele database, de recruiter heeft beschikking over meer match mogelijkheden en de kandidaat wordt sneller geholpen. Dit is een win-win-win.
We zien organisaties de interne werkstroom in het ERP vaak tot in de puntjes organiseren, om vervolgens per mail de informatie met een klant te delen. En zodra de mail wordt verstuurd is de informatie eigenlijk ook direct outdated. Indien er informatie uit het ERP nodig is, dan is het altijd iemand binnen de organisatie die deze informatie moet delen. Dit zorgt voor veel mailverkeer en maakt de klant afhankelijk van dit mailverkeer om de informatie te ontvangen. Zou het niet fijner zijn om de klant toegang te geven? Een klant platform biedt de mogelijkheid om een klant inzage te geven in de gegevens die op zijn organisatie betrekking hebben. Denk hierbij aan de status van reparaties, bestellingen die nog binnen moeten komen of het inzien van certificaten en kalibraties.
Dit type komt in beeld zodra er interne vraagstukken op tafel liggen waarvoor geen kant en klare oplossing mogelijk is. Denk hierbij aan het invoeren van gegevens, maar ook het begeleiden van een proces met een flink aantal stappen. Het zou heel fijn zijn om hier intern vorm aan te geven.
Een intern portal biedt de mogelijkheid om een online omgeving helemaal te vormen naar het ideale proces. Dit zorgt ervoor dat het proces helemaal vast staat en de organisatie in staat is om gemakkelijker (meerdere) nieuwe collega’s in te werken. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de informatie op een veilige manier is opgeslagen.
Een portal doet wellicht denken aan grote organisaties met veel budget, maar dat is niet noodzakelijk. Portalen kunnen in een low code omgeving worden ontwikkeld. Hierdoor heeft het project een korte doorlooptijd en is de investering relatief laag. Het is daarnaast ook mogelijk om het volledig zelf te bouwen, waardoor er nog meer mogelijk is.
In dit blog zijn drie voorbeelden genoemd, maar doordat het een maatwerktraject is er nog veel meer mogelijk!
Hopelijk heb je ondertussen een goed beeld van wat een platform precies is en ben je enthousiast geworden. Zo niet, dan kun je jezelf de volgende vragen stellen om erachter te komen of een platform iets voor jou is;
Kunnen we veel mailverkeer ondervangen door klanten te laten inloggen?
Zijn er processen aanwezig waarbij de informatie in de hoofden van de mensen zit en er geen logische plek is om informatie op te slaan?
Moeten medewerkers op veel verschillende plekken inloggen en zouden we deze informatie willen samenbrengen op één plek?
Kom gerust langs voor een (sterk) kopje koffie. Veel uitdagingen zijn gemakkelijk op te lossen met slimme processen. We bespreken het graag met je!
Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.
Upgrade hier uw browser